Thuisreis - Reisverslag uit Veldhoven, Nederland van Cobi en Wil Dijkhuizen - WaarBenJij.nu Thuisreis - Reisverslag uit Veldhoven, Nederland van Cobi en Wil Dijkhuizen - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Thuisreis

Blijf op de hoogte en volg Cobi en Wil

23 September 2012 | Nederland, Veldhoven

Zaterdagochtend foto's gemaakt van de mooie zonsopkomst en Wil de auto gaan inpakken. Ietjes later dan het gokje van Wil van gisteravond vertrokken nl. om kwart voor 8. Drie kwartier later passeerden we de Italiaans-Zwitserse grens aan het Lugano meer en meteen daarna even de auto vol gegooid. Tenslotte is de diesel in Zwitserland zo'n 20 cent per liter goedkoper dan in Italië en daar moeten we als rasechte Nederlanders natuurlijk wel van profiteren. In Zwitserland kwamen we al snel veel laaghangende bewolking tegen, vooral voor de Gotthard en van de hoge bergtoppen was er geen een te zien. Even later ging het regenen en we hebben van alles gehad van wat motregen tot stortbuien toe. De bijna 17 km lange St. Gotthardtunnel was een fluitje van een cent en bij de Vierwaldstättersee hebben we gewoon de route langs de andere kant van het meer genomen zodat we net na Luzern weer op de gewone route kwamen, maar de stad met zijn files hebben vermeden. Nadat we rond 12 uur de Zwitserse-Duitse grens hadden gehad werd het na Freiburg gelukkig weer droog zodat we op Parkplatz Mahlberg konden stoppen en gewoon droog een boterhammetje konden smeren. De zwaan met jongen vlakbij was blij met wat droge stukjes brood. Zo ze zien kenden ze het spel wel want veel bezoekers gaven ze wat. In Rheinland-Pfalz, de groententuin van Duitsland, kwam tenslotte de zon weer door. (Er stond echt een bordje naast de weg dat het de Gemüsegarten von Deutschland was). De radio voorspelde nog wat files onderweg maar die zaten gelukkig net allemaal aan de andere kant van de weg. Dus ging alles voorspoedig en hebben we tegen 4 uur ergens bij Autohof getankt en bij een McCafé koffie gedronken met wat erbij. Daarna het laatste stuk ineens doorgereden. De Duits-Nederlandse grens passeerden we om kwart over zes en om 7 uur waren we thuis na een voorspoedige reis.

Nadat we de auto hadden uitgeladen zijn we nog boodschappen gaan doen bij de AH en hebben ergens een frietje gegeten. Vannacht weer heerlijk geslapen in ons eigen bed!

We zijn wel overvallen door de kou hier en hebben vandaag al snel de verwarming weer aangemaakt. Dank jullie wel voor alle leuke reacties en misschien tot de volgende keer!

Karin:

Mooi Cobi die foto's van de zonsopgang. Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn gekomen. Zie je dinsdag

• 23 September 2012 - 21:26

Karin:

haha, je wilde graag reacties maar dit is een beetje veel van het goede en ik kan ze zelf niet verwijderen. Dan lees je d'r maar overheen.