Bart kom aan in Innsbruck, 9 maart 2015 - Reisverslag uit Ried im Zillertal, Oostenrijk van Cobi en Wil Dijkhuizen - WaarBenJij.nu Bart kom aan in Innsbruck, 9 maart 2015 - Reisverslag uit Ried im Zillertal, Oostenrijk van Cobi en Wil Dijkhuizen - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Bart kom aan in Innsbruck, 9 maart 2015

Door: Cobi

Blijf op de hoogte en volg Cobi en Wil

11 Maart 2015 | Oostenrijk, Ried im Zillertal

Voor de ski’s en snowboards is ruimte in de garage en de schoenen etc. kunnen in de kelder worden neergezet. Daarvoor hebben ze verwarmde hangers aan de muur en kun je ’s morgens in elk geval droge ski- of snowboardschoenen aantrekken. Ook is er in de kelder een sauna en infrarood cabine. Daar mogen we een keer gratis gebruik van maken en mochten we vaker willen dan kan dat tegen betaling. In het dal ligt geen sneeuw meer, maar boven in de bergen nog meer dan genoeg. Om nog naar het dal te kunnen skiën worden de sneeuwkanonnen ingezet.
Na het ontbijt heb ik Wil en Yvette afgezet bij de skiliften in Kaltenbach en ben ik boodschappen gaan doen bij de Hofer en de Spar. De Aldi heet hier Hofer. Daar hadden ze niet alles wat ik nodig had, vandaar dus nog ff door naar de Spar. Hadden we tenminste wat te eten en te drinken. Rond 2 uur kwamen Wil en Yvette te voet terug. De skibus rijdt niet tussen 12 en 2. Hadden ze mij ook wel ff kunnen bellen om ze op te halen, maar dat hadden ze dus niet gedaan. Het hele stuk gelopen op skischoenen met de ski’s en snowboard onder je arm….dat loopt echt niet makkelijk. Enfin ze wilden nog wat eten en daarna opfrissen. Rond 3 uur naar Innsbruck gereden om Bart op te halen op Flughafen Innsbruck-Kranebitten. We moesten helemaal om het vliegveld heen rijden en terwijl we dat deden zagen we het toestel van Transavia uit Eindhoven landen. Het was een minuut of 8 te vroeg, maar Yvette en ik waren op tijd in de aankomsthal om Bart op te vangen. Wil was ff bij de auto gebleven. Vanaf het vliegveld naar het centrum gereden waar we een stuk door de Altstadt hebben gelopen en een stukje langs de Inn en Das Goldene Dachl hebben bekeken. Yvette wilde dat graag nog eens zien; de vorige keer was zeker een jaar of 17, 18 geleden. Das goldene Dachl is een gebouw uit 1420 met een laatgotische pronkerker waarvan het dak verguld is. Het geldt als dè trekpleister van Innsbruck. De oude gebouwen er omheen zijn zeker ook de moeite waard. De terrasjes aan de Inn zaten bomvol met dat mooie zonnige weer maar verderop in de Altstadt vonden we een terras waar we wat hebben gedronken. Jammer genoeg in de schaduw, maar met uitzicht op prachtige oude gebouwen zeker geen straf. Het werd al donker toen we het Zillertal weer inreden en in Fügen vonden we het Alpinahotel met een pizzeria waar we heerlijke pizza’s hebben gegeten. Terug in het appartement nog wat gedronken voordat we “moe maar voldaan” gingen slapen.

• 11 Maart 2015 - 14:20

Rianne:

Hoi,

hoge nood hebben is bij jullie geen probleem.
    nu weer gezellig met z'n vieren.
    geniet en maak er mooie dag van.
    groetjes, Rianne

• 11 Maart 2015 - 15:43

Jose:

Mochten jullie nog aan de schijt raken kan je in ieder geval vooruit met al dat papier. Mooi die bergen en gebouwen. Lekker genieten zo.